Supravegherea de vecinătate

supravechere1La 28.02.2017 orele 10:00 În sala festivă a Primăriei comunei Tohatin a avut loc o ședință de lansare a proiectului ”Supraveghere de vecinătate” susținut de către Inspectoratul General de Poliție în conlucrare cu administrațiile publice locale. La eveniment au luat parte colonelul de poliție Ruslan SAACHIAN, șeful IP Ciocana, primarul comunei Tohatin domnul Sergiu Cebotaru, conducătorii instituțiilor și organizațiilor din comună precum și reprezentanți ai societății civile din localitate.

Despre scopul și așteptările de la acest proiect a vorbit în fața celor prezenți maiorul de poliție Eugeniu Gumenco, șeful Sectorului de Poliție nr.7 al com. Tohatin, care a menționat despre importanța conlucrării dintre lucrătorii poliției și reprezentanții societății civile. În acest context colonelul de poliție Ruslan SAACHIAN a adăugat că prima implementare a avut loc în comuna Budești, unde au fost înregistrate primele momente pozitive, când datorită colaborării cu cetățenii din această comună au fost depistate și preîntâmpinate mai multe infracțiuni.

Primarul comunei Tohatin domnul Sergiu Cebotaru a specificat că de fapt orice cetățean din localitățile comunei își dorește un trai în liniște pentru familia sa și în siguranță pentru bunurile sale personale.

„Nu este un secret că în satele Buneț, Cheltuitor și Tohatin la fel ca și în alte localități din țară există persoane predispuse la încălcarea legislației în vigoare. Totodată avem și persoane vulnerabile precum bătrânii sau alți cetățeni care locuiesc în singurătate și au nevoie de a fi protejați de agresiuni din partea oamenilor răi” – a adăugat Sergiu Cebotaru.

„De aceea în calitate de primar salut lansarea acestui proiect și îndemn toți locuitorii comunei să nu fie indiferenți față de ceea ce se întâmplă în mahalaua lor și să colaboreze cu lucrătorii poliției și membrii societății civile care au fost numiți responsabili de anumite sectoare, pentru ca familiile noastre să trăiască în liniște și siguranță”

În contextul proiectului ”Supraveghere de vecinătate” a fost semnat un acord corespunzător, iar voluntarii care au dat acordul să se implice în proiect au primit asigurări că vor avea toată susținerea din partea polițiștilor Sectorului de Poliție nr.7.

supravechere2 supravechere3 supravechere4

Check Also

Proiecte investiționale, primăria comunei Tohatin pentru anii 2018 – 2019.

Primăria comunei Tohatin, prezintă spre informarea publicului Planul de investiții pentru anii 2018 – 2019. …