FARE Football People Action Weeks acum şi-n Tohatin

    La data de 27 octombrie 2013, în cadrul săptămîinii acțiunilor (15-29.10.2013) Fotbalul împotriva rasismului în Europa, susținute de Organizația FARE (Football Against Racism in Europe) în comuna Tohatin a fost organizat un meci de fotbal împotriva rasismului şi elementelor anti-discriminare, la meci au participat echipa Tohatin (seniori) și echipa oaspete (fotbaliști-amatori seniori ai minorităților naționale din Republica Moldova, inclusiv fotbaliști originari din Africa, stabiliți cu traiul în Republica Moldova).
        Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului Fotbalul împotriva rasismului în Europa, implementat local de AO "Renașterea Rurală" – Vladimir Ursu,  în parteneriat cu AO "Fatima" – Keita Abdramane. Parțial proiectul a fost susținut financiar de FARE (Polonia) și sprijinit de oameni de afaceri din com.Tohatin cu suportul Primăriei comunei Tohatin.
    Această acțiune se manifestă prin faptul, că timp de două săptămîni (15-29.10.2013) în cca 44 de țări, concomitent, se petrec măsuri ce promovează în rîndurile tinerilor, cetățenilor toleranța, anti-discriminarea, anti-rasismul. Organizații din diverse țări în această perioadă petrec măsuri precum meciuri de fotbal cu participarea minorităților, persoanelor cu disabilități, răspîndirea pliantelor, broșurilor cu conținut anti-rasist, anti-discriminare, se organizează tabere de fotbal, se promovează participarea la acțiuni a grupurilor de oameni cu disabilități, minorităților naționale, petrecerea forum-urilor cu fanii, colectarea materialelor video anti-rasism și anti-discriminare cu postarea filmulețelor pe rețelele de socializare în Internet.
    Scopul nostru a fost să provocăm discriminările, punînd accent pe contribuțiile aduse fotbalului de către fiecare din noi, fără a ține cont de locul de unde provenim, locul de trai, poziția socială, confesie religioasă și a rolului în meci. Împreună cu măsurile legate de activitatea ligilor și cluburilor profesioniste ca Liga Campionilor, Liga Europeană, săptîmînile acțiunilor anti-discriminare (FARE) acordă suporterilor, reprezentanților grupurilor minorităților naționale, cluburilor de fotbal amatoare posibilitatea să simtă rolul integrant al fotbalului.
     Mai multe (foto, video, descrierea proiectului) găseşti accesînd site-ul:
 
Viorica Ursu,
AO "Renașterea Rurală"

Check Also

Proiecte investiționale, primăria comunei Tohatin pentru anii 2018 – 2019.

Primăria comunei Tohatin, prezintă spre informarea publicului Planul de investiții pentru anii 2018 – 2019. …